Турнирният директор Орлин Станойчев и капитанът за Купа Дейвис Валентин Димов разкриха

...
Турнирният директор Орлин Станойчев и капитанът за Купа Дейвис Валентин Димов разкриха
Коментари Харесай

Официално: Без Гришо на Sofia Open, ето кои българи получиха уайлкард

Турнирният директор Орлин Станойчев и капитанът за " Купа Дейвис "  Валентин Димов разкриха кои българския тенисисти са получили уайлдкард за главната скица за предстоящето издание на Sofia Open. На сингъл това са Димитър Кузманов и Александър Лазаров, до момента в който на двойки са Александър Донски с Лазаров и тандемът Пьотр Нестеров - Янаки Милев.

Станойчев добави, че третият уайлкард се пази за чужденец. Турнирният шеф показа, че е разговарял с мениджъра на Григор Димитров Георги Стоименов, само че той е декларирал, че сезонът на Григор е завършил.

“За съществена скица, уайлд кард получават Димитър Кузманов и Александър Лазаров, а квалификациите Янаки Милев и Андриан Андреев. На двойки уайлдкард за съществена скица ще имат Донски с Лазаров и Нестеров и Милев. Все национали. Познавате ги добре от последната среща с Казахстан за Купа Дейвис, където доста малко не ни стигна да спечелим. Всичките тези момчета заслужават и желая да им пожелая триумф ”, стартира Станойчев.

“Третата уайлдкард за главната скица сега я резервираме за чужденец. От доста неща зависи. Както знаете, седмицата след нашия шампионат е Мастърса в Торино. Имаме няколко варианти, само че още не мога да ви ги споделя, защото има доста въпросителни ”.

“Друга информация нямам, с изключение на за тези, които публично са се отказали (б.р. Франсис Тиафо и Бен Шелтън). Това е обикновено в последния миг някои от топ тенисистите да се откажат, защото през годината има доста мачове, изморени са. Те са от Америка и може би са решили да се приберат. Шелтън имаше късмет в един миг да се класира за Мастърса, само че го изпусна. Ще има задоволително страхотни тенисисти, тъй че няма проблем ”.

“Попринцип да се организира един подобен шампионат лишава шест месеца, дори някои се приготвят и за една година. Все още има компликации, които би трябвало да се преодолеят. Настилката би трябвало да се направи доста бързо, ложи, осветлението би трябвало да е съвършено, съдии, превоз, хотел, има доста условия. До момента целия екип се оправя ужасно, тъй като времето в действителност е малко ”.

“Хората са я запазили от 2022 година и не може да им се сърдим. Те (б.р. Избирателната комисия) се пробват да оказват помощ. Проявиха схващане ”

“Жребият ще бъде в петък в 18:30. ATP са доста прецизни. Казаха какви са условията. Ще се играе единствено на първи корт. Другият ще е подготвителен. Всичко, което ни помолиха да бъде изпълнено, би трябвало да го създадем ”.

“Лично разговарях, пратих имейл на Георги Стоименов. Той сподели, че е завършил сезонът му, защото този шампионат попринцип не бе очакван и за жалост сезонът му е завършил. Спомена, че в случай че имаше късмет да се класира за Мастърса, на 100 % щеше да взе участие, само че защото няма късмет да се класира, просто такова решение е взел екипът му. Разбира се, първият човек, който поканих, беше той. На Илиян Радулов също бе препоръчан уайлдкард за квалификациите и бе отхвърлен. Не знам детайлности ”, приключи Стайночев.

Валентин Димов разкри по какъв начин е било решено кои тенисисти да получат " уайл кард ".

“Провеждахме диалози нееднократно с концепция в каква спортна форма са момчетата и в какво физическо положение са и се веселя, че стигнахме до общ отговор и решение на този въпрос. Тези момчета, които вземат участие за националния тим са предпочитани ”, показа Димов.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР